سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بازرگانی زادفتاح

خاک های مناسب :

   این گیاه در خاک های اسیدی نمیتواند محصول خوبی تولید کند و در PHهای کمتر از 6 رشد و نمو متوقف میشود.بهترین خاک بومی عمیق و کمی آهکی است .

آب و هوای مناسب :

   دمای اولیه برای جوانه زنی 10-9 درجه سلسیوس و از زمانی که جوانه میزند تا زمانی که به گل میرود 14 هفته به طول می انجامد .

اسپرس پس از آنکه 6 ماه از دوران رشد آن گذشت در مقابل سرما به خوبی مقاومت نموده وپس از ریشه دواندن در مقابل خشکی نیز استقامت دارد.

کاشت:

   اسپرس معمولی یا SATIVA     دو تیپ زراعی دارد که به انها اصطلاحا یک چینه و دو چینه میگویند.

تفاوت بین این دو تیپ این است که انواع یک چینه یا دیر رس در سال اول کشت محصول تولید نمیکند اما از سال دوم به بعد هر سال یک چین پر محصول میدهد.

ارقام دوچینه در ساله اول یک چین و از سال دوم به بعد هرساله دو چین تولید میکند.

اسپرس از سال سوم به بعد است و به علت غلبه علف های هرز در مزرعه با کاهش شدید عملکرد روبه رو میشود.

مزرعه ای را که برای کشت اسپرس در نظر میبگیرند باید همانند یونجه کاری از علف های هرز باشد.چرا که اسپرس نیز در اوایل رشد از سرعت بطئی برخوردار است این گیاه همانند یونجه میتواند به صورت پاییزه کشت شود ولی کشت بهاره مرسوم و رایج است.

اگر اسپرس به صورت مخلوط با یکی از گراس ها کاشته شود حتما تاریخ کشت بهاره خواهد بود.

در کشت بهاره در پاییز زمین را به عمق 25-20 سانتیمتر شخم میزنند. در بهار یکی دو هفته قبل از کاشت شخم سطحی عمود بر شخم قبلی به غیر مناطق شیب دار زده و از دیسک و ماله استفاده میکنند.

مقدار کود مورد نیاز:

1-  ازت : چون اسپرس ریز و بیوم فعال کمتری دارد لذا در زمان کاشت و به صورت سرک در سال اول کلا 200-150 کیلوگرم در ساعت ازت مصرف میکند بعد از برداشت هر چین 50 کیلوگرم در ساعت نیز به مزرعه اضافه میکنند.

2-   فسفر و پتاس: بر اساس آزمایش خاک میزان بذر مصرفی با نیام 15-70 کیلو گرم در ساعت بدون نیام 10 کیلوگرم در ساعت در کشت ردیفی فاصله ردیف ها 30 سانتی متر و هرچه تراکم بیشتر باشد علوفه خوس خراکتر خواهد بود در کشت مخلوط اسپرس با یونجه 12 کیلوگرم یونجه با 60 کیلوگرم اسپرس در هکتار بذر ممصرف میشود .

داشت : شامل واکاری ، کود دهی ، آبیاری ، و مبارزه با آفت ، بیماری ها و علف های هرز میباشد.

1- در بعضی مواقع قسمت های از مزرعه در اثر منظم نبودن آبیاری نرسیدن آب سله بتن خاک و وجود علف های هرز به خوبی سبز نمیشود در این صورت قسمت های سبز نشده را با بیل یا شن کش خراش داده و اقدام به بذر پاشی میکنند .

2- آبیاری : نوبت های آبیاری را طوری تنظیم میکنند که بلافاصله بعد از هر چین برداری آبیاری انجام میشود 

3-  آفات و علف های هرز : مهمترین آفت این گیاه شته است که برای مبارزه با سم متاسیستوکس

برداشت : اسپرس یک چینه در سال اول کاشت بر روی زمین پهن میشود و از سال دوم به بعد رشد خوبی داشته و میتوان آن را در صددرصد گادهی نیز برداشت نمود.


ارسال شده در توسط زادفتاح